GODT NORSK   
    Søk i våre sider:
Forsiden Nyheter Friske Urter Basilikum Mynte Sitronmelisse Ruccola Salvie Timian Rosmarin Krydder Bestilling Bestillingskjema Auen Hafskjold Unni Hafskjold Anders Hafskjold Galleri Linker Kontakt 
 
Forsiden > Friske Urter > Basilikum

Basilikum (ocimum basilicum)

                       SSL12564.JPG - 360.07 Kb

 -Basilikum er en fantastisk urt! Den kommer ifølge historien fra det sydlige Asia. I India var den en hellig urt. En god hindu går til den evige hvile med en basilikum-kvist på sitt bryst som en beskyttelse mot alt ondt. Til Italia kom basilikum med de romerske legionærer. De mat glade italienerene fant ut hvilke mirakler urten gjorde med maten og trykket den til sitt bryst. Der ligger den fortsatt, nær til hjertet! Det fortelles at en krukke eller potte med basilikum plassert på et synbart sted, betød at husets kvinne ønsket sin frier velkommen. Likedan: Hvis han ga henne en basilikumskvist, ville hun få kjærlighet til ham!

Gartnerens råd

-Særlig egnet for utendørs bruk er urten ikke! Den varmekjære planten liker varme, stille somrer og passe med vann, som heller ikke tilføres for kaldt og voldsomt. Da, når den får det som den vil, busker den seg, bladene skinner, og den sender sin eksotiske duft til den som har sansene åpne!

Brukertips                 SSL12565.JPG - 360.23 Kb

-Pizza, strø basilikum over pizzafyllet. Litt ost over før steking. Kan være hjemmelagd eller kjøpepizza, ressultatet blir supert!

-Pesto er en fansatisk saus til pasta, tomatretter og luncher: basilikum(hakket), olivenolje, fløte, pinjekjerner, hvitløk, salt og revet parmesanost.

-Tomatsalat er godt, men blir enda bedre med finkakket eller hele blader basilikum blandet i.  Friske Krydderurter