GODT NORSK   
    Søk i våre sider:
Forsiden Nyheter Friske Urter Basilikum Mynte Sitronmelisse Ruccola Salvie Timian Rosmarin Krydder Bestilling Bestillingskjema Auen Hafskjold Unni Hafskjold Anders Hafskjold Galleri Linker Kontakt 
 
Forsiden > Friske Urter > Sitronmelisse

  • Sitronmelisse .

                                            SSL12577.JPG - 351.76 Kb 

Sitronmelisse er i våre dager mest kjent som et avslappende og styrkende middel ved angst, mild depresjon, rastløshet, irritabilitet og søvnløshet. Dessuten brukes den ved fordøyelsesproblemer og forkjølelsessår.

Sitronmelisse har alltid vært brukt for å styrke humøret. Tatt regelmessig mente man at den fremmet et langt liv. Dessuten er den tradisjonelt blitt brukt til å hele sår, lindre hjertebank og roe hjertet. Sitronmelisse er et avslappende og styrkende middel ved angst, mild depresjon, rastløshet, irritabilitet og søvnløshet. Den minsker følelsen av nervøsitet og panikk, og vil ofte berolige et galopperende hjerte.

 Sitronmelisse virker mildt beroligende og fremmer fordøyelsen, ellers er den god mot feber, forkjølelse og migrene, og urten kan brukes utvortes mot insektstikk, småskrammer og lettere eksemer. Polyfenolene i sitronmelisse er virushemmende. De bekjemper spesielt herpes simplex virus som forårsaker forkjølelsessår.

Den lille krydderhaves anbefaling:

Sitronmelisse er perfekt for deg som liker TE!

3 ss grovhakket sitronmelisse til en stor kopp. Kok opp vann, legg i melissen og la det trekke i 5 minutter. Da får du en sunn og ikke minst veldig god TE.

Sitronmelisse er også godt i loff og brød. Tilsett 3-6 finhakkede ss i 1 kg melblandning. Du kan også bruke andre krydderurter til dette, f.eks mynte og gressløk.

Ellers er jo sitronmelissen kjent for å være den ultimate dessert urten. En dusk med sitronmelisse på is, kaker eller i en kald sommerdrikk er oppfriskende og godt.Friske Krydderurter